Resa till Munkfors

En torsdag i september åkte vi med Larson-Resman till Munkfors och där fick vi en fantastisk föreställning av Owe Clapson som berättade om Fridolf Rhudin och andar kända personer från Munkfors. Han gav oss en föreställning så vi fick ont i skrattmusklerna! Under tiden vi lyssnade till Owe (och skrattade) så fick vi kaffe med dopp. Efter kaffet gick vi ner och tittade på Fridolf Rhudin-museet som var fullt med minnen från hans tid på teatrar och film. Även Bosse Parnevik hade ett hörn i huset. Han kommer ju från Munkfors han också. 

Sen var det dags för lunch som serverades i Gamla kvarnen. Vi fick en god pastagratäng med sallad och bröd och kaffe med kaka till efterrätt! Mätta och belåtna fick vi sedan en guidad visning av Gamla bruket och dess järn- och stålframställning. Den verksamheten stängde 1941. Idag finns Uddeholm Strip Steel AB som tillverkar bandstål. 

Sen fick vi sätta oss i en varm buss och börja färden hemåt mot Karlstad! Det var verkligen en fin resa! 

(Om ni klickar på bilderna blir de större)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.