Nordiska afasidagen 10 oktober 2020

Den 10 oktober varje år uppmärksammas Nordiska afasidagen. Det är en dag då många föreningar runt om i Sverige väljer att försöka synas på olika sätt. Årets tema är ”digital delaktighet” och detta är ju viktigt i dagsläget med coronaviruset som gör att vi inte kan träffas och umgås på vanligt sätt.

Men för personer med afasi är det ofta svårt att ta del av myndigheternas information och det blir ensamt när vanliga aktiviteter och rehabilitering ställs in. Att delta i ett digitalt möte där man ska trycka på olika länkar och knappar för att delta kan kännas omöjligt. 

Vi på Afasiföreningen fortsätter därför att arbeta för att alla ska känna sig delaktiga genom brev, telefonsamtal m.m. 

Här nedan kommer en liten film vi spelade in igår på Afasicenter i Haga! I rollerna: Rosie Karlsson och bakom mobilkameran: Ditte Glännström! 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.