Resa till Örebro 20 september

En vacker höstdag åkte vi med Larson/Resmans fina buss till Örebro och vi hade en otrolig tur med vädret! Det regnade på vägen dit och på vägen hem, men i Örebro var det soligt. Vi fick en guidad tur på slottet där det hänt många saker sedan 1300-talet då det började byggas. Då var det bara en liten militär fästning, men i slutet av 1500-talet började Hertig Karl att göra det större. Det tog dock lång tid och blev inte klart under hans livstid. Slottet kommer även att byggas om flera gånger och som det ser ut idag har det gjort i snart 100 år! 

Efter den trevliga slottsvistelsen gick vi över till Elite Hotel och matsalen Slottskällaren som hade stora fönster mot slottet. Där blev vi serverade en otroligt god lunch som bestod av kolja med skaldjurssås och örtpotatis. Till kaffet efteråt bjöds vi på en liten godbit. Å, så gott! 

Mätta och belåtna klev vi på bussen igen och nu steg det även på en guide som under en timmes tid berättade vad det var som vi såg när vi åkte runt i Örebro med omnejd. 

Sen var det dags för en busstur hem till Karlstad igen! 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.